När det kommer till kärlek så är det verkligen så att det inte alltid är guld och rosa drömmar dag från dag. Man behöver taggar för att uppskatta rosorna.

Enligt en undersökning gjord av ett brittiskt företag gjord på 3000 par så kom man fram till att man bråkar, eller grälar, 312 gånger om året. Det är nästan en gång per dag om man skulle jämna ut det. Och om du trodde att det var om de stora besluten som att uppfostra sina barn eller om man ska köpa nytt hus – och i så fall vilket, så tar du fel. Det är nämligen detta vi kivas om:

Kvinnor stör sig på när män…

  • Inte tar bort skäggstrån i handfatet
  • När de inte rengör toaletten efter sig, samt stänger toalettlocket.
  • Inte fyller på toalettpapper
  • Lägger blöta handdukar på sängen och
  • När det zappar mellan kanalerna.

Män stör sig på när kvinnor…

  • Tar för lång tid på sig när de ska fara iväg
  • Tjatat om hushållssysslor
  • Inte plockar bort sitt hår ur golvbrunnen
  • Sprider ut sina saker överallt
  • Och dess tittande på tv-serier.

Denna lista kan vara lite skrattretande när man ser på den. Men vad man kan ta med sig är att det är sunt att tjafsa om småsaker om man har en stabil kärlek som man kan finns trygghet i och luta sig tillbaka på. Nu när människor även blivit mer miljömedvetna, och främst kvinnor så har bråken om soporna ökar och om pappersåtervinningen.

Parterapi

Om man märker att det ständigt ligger bråk i luften och att det egentlige är bakomliggande faktorer i luften så är det viktigt att ta tag i dessa problem innan det går för lång tid så de inte går att reparera. Att få hjälp vid relations konflikter blir allt mer vanligt och det är även något som man vågar och framför allt vill tala högt om för sina nära och kära. Det blir som ett bevis att man tar sin kärlek på allvar och vill satsa. Att man vågar ta tag i sina problem och vill ha en förändring. Men nu har forskarna även kommit fram till att det kan vara en gen hos mannen som spökar och som bjuder in till problem.

Gen kan vara relationsproblem

Vad forskarna nu kommit fram till är att om män bär på en viss typ av gen så kommer dem få det svårare i tvåsamhet än andra än som inte har den genen. På kvinnor så märks det ingen skillnad. Vad man som forskare hoppas på är att man i framtiden ska kunna få bättre förståelse kring de svårigheter som finns med det sociala samspelet såsom  autism och olika fobier. Så, i framtiden kommer vi att få större förståelse för hur vi människor funkar och kanske enklare kan lösa konflikter. Men, det kvarstår att vi även i framtiden kommer att gräla om vem som ska slänga soporna.